Оптимізація процесів на кухні

Для того, щоб оптимізувати робочі процеси на кухні, необхідно спочатку правильно її спроектувати.

Найголовніший принцип оптимізації процесів – правильне планування робочих зон. Існують наступні зони кухні: запаси, зберігання, мийка, підготовка, приготування.

При правильному порядку даних зон будуть оптимізовані і робочі процеси, також буде правильний рух людини по кухні, яке виключить зайві рухи або вони будуть зведені до мінімуму, щоб менше доводилося ходити з боку в бік.

Це єдиний підхід до оптимізації робочого процесу. Необхідно подивитися, як правильно повинні розташовуватися робочі зони на кухні.

Займаємося оптимізацією робочих процесів.

Щоб процес приготування їжі займав у Вас менше часу, подумайте про організацію робочих процесів.

  1. мінімізуйте переміщення по кухні

Зазвичай вранці людям постійно не вистачає часу на приготування смачного сніданку, для цього вам потрібно розташувати все необхідне для вашого сніданку в одному місці. І коли у вас буде все під рукою, ви зможете швидше приготувати ваш сніданок

Намагайтеся розміщувати все, що потрібно для приготування поруч з плитою: наприклад, каструлі та сковорідки зручно зберігати в ящику під плитою.

  1. розділіть кухню на зони

Умовно кухню можна розділити на кілька зон:

Запаси (крупи, консерви і т.д.);

Зберігання (посуд і т.д.);

Мийка ( посудомийна машина або засоби для миття посуду і т.д.);

Зона для підготовки (зона між мийкою і плитою, тут краще розміщувати необхідні пристосування для приготування їжі і оброблення продуктів);

Зона для приготування їжі (зона поруч з поверхнею, тут добре розміщувати каструлі та сковорідки, а також спеції, добавки, які використовуються при приготуванні їжі).

Такий поділ кухні на зони дозволяє спростити робочі процеси, заощадити час, а також зробити приготування їжі більш приємним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *