Для того, щоб оптимізувати робочі процеси на кухні, необхідно спочатку правильно її спроектувати.
Найголовніший принцип оптимізації процесів – правильне планування робочих зон. Існують наступні зони кухні: запаси, зберігання, мийка, підготовка, приготування.
При правильному порядку даних зон будуть оптимізовані і робочі процеси, також буде правильний рух людини по кухні, яке виключить зайві рухи або вони будуть зведені до мінімуму, щоб менше доводилося ходити з боку в бік.
Це єдиний підхід до оптимізації робочого процесу. Необхідно подивитися, як правильно повинні розташовуватися робочі зони на кухні.
Щоб процес приготування їжі займав у Вас менше часу, подумайте про організацію робочих процесів.
Зазвичай вранці людям постійно не вистачає часу на приготування смачного сніданку, для цього вам потрібно розташувати все необхідне для вашого сніданку в одному місці. І коли у вас буде все під рукою, ви зможете швидше приготувати ваш сніданок
Намагайтеся розміщувати все, що потрібно для приготування поруч з плитою: наприклад, каструлі та сковорідки зручно зберігати в ящику під плитою.
Умовно кухню можна розділити на кілька зон:
Запаси (крупи, консерви і т.д.);
Зберігання (посуд і т.д.);
Мийка ( посудомийна машина або засоби для миття посуду і т.д.);
Зона для підготовки (зона між мийкою і плитою, тут краще розміщувати необхідні пристосування для приготування їжі і оброблення продуктів);
Зона для приготування їжі (зона поруч з поверхнею, тут добре розміщувати каструлі та сковорідки, а також спеції, добавки, які використовуються при приготуванні їжі).
Такий поділ кухні на зони дозволяє спростити робочі процеси, заощадити час, а також зробити приготування їжі більш приємним.
Ми працюємо:
понеділок - п'ятниця, 11:00 - 19:00
(зателефонуйте перед візитом, щоб домовитися про зустріч)